Kasvu,muutos ja jatkuvuus...kirjoitelmaa

 K: Se oli ensin pieni siemenidea, tai alku kumminkin. Ei sillä ollut vielä nimeä. Se oli kivaa "kulutustavaraa" ja sitä löytyi joka kodista, se oli tosi kätevä kaupassakin, se alkoi kasvamaan, lisääntymään, se kasvoi uskomattomiin lukemiin, se toi rahaa sen keksijöille, firmoille, kaikille sen tekijöille. Se kuorii, se säilöö, se tekee sitä sun tätä kivaa ja ihanaa, on kätevä mukana, sateella, hampaita pestessä, sitä on kaikkialla. Mutta korvia ei saa kohta kaivaa topsyilla Euroopassa, mutta Kairossa on roskakaupunki joka hukkuu muoviin ja ne kilometrejä halkovat muovilautat Euroopan ulkopuolella, kielletääänköhän topsyt myös siellä, jipii mikä edistys!

 M:Mutta nyt on edessä muutos. me olemme, ainakin joku on herännyt sen tuomaan haittaan. Sillä se näkyy = vie turisteja kauniilta rannoilta= vie sii srahaa köyhistä maista ja kohta jo tuntuu kitalaessa. Eläimillä se on jo tukkeena rööreissä, mahassa, se pilaa kauniit rannat, meren, kaiken se tukahduttaa. Kun ihminen kuolee muoviin sisuksissaan, sitten on jo myöhäistä, sitä on jo liikaa. Mutta siihen suuntaan ollaan menossa ja sitä ensin odotetaan.

 J:Jatkuvuus on taattua kunnes myös köyhimmässäkin maissa onnistutaan ymmärtämään ettei muovia tarvitse käyttää, mutta eihän sitä ole  tajuttu edes rikkaissa maissa. Sitä edelleen tuotetaan, sitä käytetään, sitä ostetaan. Se tuo edelleen rahaa tekijöilleen, eihän ne välitä.

Niin kauan kun joku idea tuo rahaa niin kauan sitä tehdään.


Sus' kirjoitushaaste Kasvu, muutos ja jatkuvuus. Hiukan erilainen kannanotto minulta tähän vakavaan ongelmaan, jota yritän omissa valinnoissani huomioida.Kommentit

 1. Totta, tuo muovi tukehduttaa nykyään ajatuksenakin. Ajankohtainen aihe, helpompaa ratkaista käyttö yksilön kuin kansojen kannalta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu, mä yritän välttää muovia mutta sitä on kaikkialla.

   Poista
 2. No nyt oli jännä vastaus haasteeseen, mielenkiintoista.
  Itse asiahan on vakava, muovi kierrätykseen pitää panostaa enemmän, mua on alkanut ahdistaa kun joutuu heittämään muovipuoolt sekajätteeseen.

  p.s. noista sun kuvista, osa on kuin 70o-luvun progelevyjen kansia, todella hienoja pläjäyksiä. Googlaa Hipgnosis jos ei ole ennestään tuttu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus, ja kiva jos kuvat onnistuneet,mä piirtelen ja muokkailen ja töherrän :) Katson tuon vinkin, kiitos.

   Poista
 3. Muovia on joka paikassa ja muodossa, on todella kova homma korjata asia jos edes kukaan pystyy. Mukavaa kesäviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko,kesä on kyllä mukavaa, antoisaa aikaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit kommentin.